indexbaba

Ha kérdésed van, esetleg megmutatnád, Te milyen babát tudsz készíteni, csatlakozz hozzánk az Indexen! Katt a képre!

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Itt iratkozhatsz föl
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Kedvenc linkek
 
Testvértopicok
 
Babakészítők honlapjai
 
Leírások, ötletek
 
Lelőhelyek
 
Programajánló
 
Látogatók
Indulás: 2007-10-01
 

Közös varrás

Közös varrás

Képtárak: Súgó
Közös varrás

Már javában varrogattuk és mutogattuk a babákat a topikon, amikor is egy júniusi délelőttön IO azt kérte, varrjunk meg egy mintát többen is, mert kíváncsi, ki hogyan csinálná meg. Az ötlethez azonnal csatlakozott némakertész, ktimó,tallina, camea, kaoka, kustraera és lonci is. Azután kitaláltuk a "szabályokat": egy hónapra egy témát beszéltünk meg vagy egy szabásmintát (a legelső egy közös szabásminta volt, IO "ötletadó" babájáé). Határidő a hónap utolsó napja lett, a következő hónap első napján tette fel mindenki a képet (vagy olyan gyorsan, ahogyan csak tudta) és együtt örültünk, meg csodálkoztunk, mennyire mások lettek a babák különböző kezek között.

 

(Persze a hónap folyamán bárki beszállhatott és együtt dolgozhatott, izgulhatott és örülhetett a többiekkel.)


 ...A SZABÁLYOK itt olvashatók


 

 

2012. februári közös varrás

4Hópihe meglepett minket egy édes balerinával, és többen úgy gondoltuk, hogy teljesen illene februári hangulatunkhoz, ezért ez lesz a havi közös varrás babája. Jó varrogatást, tervezgetést hozzá!

 

2012. januári közös varrás

Talán ebben az évben sikerül véghezvinni, amit eddig még soha, minden hónapban egy közös baba :-)

Az elsőt Kaoka javasolta, és bátran ajánlom mindnekinek, nem olyan nehéz. Remélem minél többen elkészítjük. A képeket 2012. január 31-én kezdhetitek feltölteni!

 

2011. harmadik közös varrás: május

A májusi közös varrást Annamari36 javasolta, egy kötögető nagymama. A szabásminta változtatása nélkül, mindneki olyanra formálja, amilyenre csak a fantáziája engedi.

Jó varrogatást!

 

2011. második közös varrás: április

Az előző havi közös varrásnak nagy sikere volt és jól sikerült. Kaoka javaslatára ebben a hónapban Virágáruslányt varrunk. 

 

2011. első közös varrás: március

2011. február 6-án volt a szülinapi topictalink. Nem voltunk túl sokan, de nagyon jó hangulatban telt, és a hagyományos húzogatós ajándékozásra Berthe, egy Raggedy Anne nevű babát hozott. Ez volt a francia babavarrós fórum előző havi közös varrása, és Aledi kapta meg. Berthe megengedte, hogy feltegyük a szabásmintáját, amit mellékelt a babához, és még a talin megegyseztünk, hogy ha a fórumon is rábólintanak ez lesz a következő közös varrásunk.

Rageddy Anne története:

http://en.wikipedia.org/wiki/Raggedy_Ann

Egy amerikai író, Johnny Gruelle írta és rajzolta a történetet a gyerekeinek 1915, amelyből egy egész könyvsorozat született, és kiadásra kerólt 1918-ban. Aztán persze nagy rajongótábora lett, még rajzfilm is készölt belőle, sőt 1920-ban életre kelt Andy, a bátyja  is. Mindketten rongybabák, vagyis igazi gyerekkézbe való játékbabák, amolyan ölelgetnivaló fajta. Egyébként még múzeuma is van a babáknak.

Anne jellemzői, amiket mindenképpen tartsunk be szerintem, a szabásminta betartása mellett  (egyébként persze szabadkezünk van): hosszú vörös haj, háromszögletű orr.

Andy jellemzői, (bár most nem őt varrjuk): vörös haj, háromszögletű orr, matróznadrág, ing és kalap.

Ha jól megnézitek a fejléc babáit, akkor kiket láttok?  :-)

 

2010.február

Szömörce javaslatára

2010.január

Talán lesz hozzá kedvetek: http://picasaweb.google.es/pamepinche/Angel02#5347942596895005362

 

 

2009.ősz

Az UNICEF felhívására sokan megmozdultak, s szép számmal érkeztek a babák. Végülis,ez is közös varrás... :D 

2009. tavasz

Ebben a hónapban Mideco utazó babája nyerte el a legtöbb szavazatot. A linkre kattintva megtalálható a teljes leírás, szabásmintákkal együtt. A babát Monica oldalán találták topicosaink.

2009.tél

Ebben a hónapban egy mackós-szíves ajtódíszre esett a választás, mindenki alakítsa saját ízlésére. Jó munkát hozzá!

 (Amaranta)

 

2008.ősz

Kicsit újítottunk a közös babavarráson, talán így sikeresebb lesz.

Az új szabály szerint, témát adunk meg közösnek és ezen belül mindenki olyan szabásmintát stb. használ, amilyet akar, és segítségként felteszünk néhány sz-et, de nem kötelező ezek alapján elkészíteni a babát.

Ebben a hónapban a közös téma:

2in1 baba

A témán belül mindenki úgy valósítja meg a saját elképzelését, ahogyan jól esik neki. Azért ebben a témában nagyon sok a kiaknázható lehetőség. Jó munkát mindenkinek és szeptember 30-án lehet felpakolni a fórumra a rengeteg elkészült babócát!

Akinek van kedve és energiája, az megalkothatja a tavalyi szeptemberi közös alapján a  saját madárijesztőjét is :-)

(Amaranta)

2008. nyár

Annyiban változik, hogy a nyári uborkaszezonra (befőzés, stb), való tekintettel három hónap áll rendelkezésére mindenkinek, hogy kidolgozza a babáját.

Ebben a három  hónapban sokak kérésére Anti bácsit varrhatjuk meg, a tavaly augusztusi pancsizó hölgyek mellé gavallérnak. A Guruló babák (Ahama köre)  közül az egyik kedvenc és a szabásmintáját Ahama bocsájtotta rendelkezésünkre. A ruhatárát Tallina tervezte és nagyon profi szm-et szerkesztett hozzá.

A ruhatárhoz csak egy gondolatot, szerintem ne tegyük kötelezővé, engedjük el a fantáziánkat, hátha még több darabbal gyarapodik majd így Anti bácsi gardróbja. Ezért még azt a javaslatot tenném, hogy próbáljuk meg mi, többiek is Tallina mintájára megrajzolni az újabbak szm-ét és majd az elkészült művek mellé azokat is feltehetnénk.

Még csak annyit, hogy remélhetőleg az öreg úrral most nagyobb szerencsénk lesz, mint az elmúlt két hónap közös babáival és sok Anti bácsi fog készülni. (A maranta)

 

2008.május

Az havi közös varrás babáját Berthe javasolta, egy kis kihívásként. Remélhetőleg nagyon sokan elkészítjük majd  !  Itt az eredeti leírás angolul, kattintással odajutsz

 

2008.április

A közös varrás szabásmintáját ezúttal Exiefo tervezte.. Köszönjük! :D

Mivel sokan nem tudták határidőre megcsinálni, de szeretnék, ezért meghosszabbítottuk május 15-ig. Úgyhogy rajta, még van idő!

 

2008.március

A márciusi közös a Húsvét jegyében zajlik, a legtöbb szavazatot ez a baromfi kapta. :) Ne feledjétek azonban, hogy csak  a szabásminta kötött- aki tyúkon kívül vmi mást is ki tud belőle hozni, extra elismerést kap! :D

 

 

2008.február

A februári közös ismét egy kisangyal. (A minta közreadásáért köszönet Teokatának és Cameának! )

A nagy tavaszvárás hatására mindenki lázas tavasztündér-varrásba kezdett, így spontán közös varrás kerekedett a dologból. A képeket itt nézheted meg.

 

2008.január

Egy fotó alapján rajzoltam ezt a skiccet, majd a  szabásmintát. Eredetileg hóembernek készült, de a lényeg most is a szabásminta elemeinek felhasználása. További rajzos ötletek a 6158. hsz-ban  láthatók, az elkészítéshez pedig tippek a 6088. hsz-ban.

 

  A méret tetszőleges (lehet asztali dísz, párna, de akár huzatfogó is..)

Jó varrogatást, szép új évet! IO

2007.december - Közös varrás Fanniért

Az angyalka elkészítési határideje: dec.10. (A vásár 13-án lesz). A leírás itt olvasható; a lap alján található címre kell elküldeni a kész munkákat.

 

Egy kis segítség az elkészítéshez. Lépésről lépésre nyomon követheted, hogyan készül el az angyalka! Varrjuk meg együtt!

 

2007.november

SZTK mammer Winkler Dóra babája alapján.. :) - A nagy karácsonyi készülődésre való tekintettel a novemberi baba elkészítésének időpontja jan. 13-ra módosul! :) (Persze még utána is megvarrhatja bárki, aki kedvet kap hozzá, de akkor újra feltesszük az összes elkészült mammer fotóját a topicra!

 

 

2007.október

Az e havi közös varráshoz nem szabásminta tartozik, hanem egy rajz: ezt a boszit kell megvarrni tetszőleges módon, szabásmintával. Aki mégis ragaszkodik a sablonhoz, annak mellékelünk egy man(k)ót.. :)

 

Többen kedvet kaptak az eredeti manó elkészítéséhez is: az ezekről készült fotókat a boszik után láthatjátok.

 

További kisboszik és banyák találhatók az Őszi hangulat - Boszik címszó alatt. :)

 

 

2007.szeptember

Ebben a hónapban a mellékelt szabásminta felhasználásával madárijesztőt kell készíteni.. (A mintáért köszönet Kdattának!)

 

További szép szalmabábok és madárijesztők találhatók az Őszi hangulat - Madárijesztők címszó alatt. :)

 

2007.augusztus

Tildas dáma a nyár végére - a (némi élcet sem nélkülöző) kommenteket 36Évi, Kustraerika és Kdatta követte el.. :D

 

 

2007.július

az első közös..

 

 

 
Topicélet
 
Babakészítés
 
Szezonális
 
Textilbabák
 
Egyéb babák
 
Textiljátékok
 
Könyvajánló

 

       Remsey Ágnes:   
  Nem tárgy, nem élőlény

 
Mert mi a baba? Egy csepp titok.
A XX. század története a babák szemén át

 
A képre kattintva kiadói áron, 40%-os árengedménnyel
megvásárolható
a neves iparművész és baba-tervező új, illusztrált könyve!

Honlapunk olvasóinak: egy kis ízelítő a könyvből...

 
Szárnybontogató

A topicosok közül többen választották már hobbijukat kereset kiegészítőnek, s ki tudja, egyszer még főállás is lehet belőle... :) Az induláshoz szükséges információkat, tanácsokat tervezzük összegyűjteni az alábbi menüpontokban.

Értékesítési lehetőségek

Adózás kézműves termékek eladása után

Szerzői jogvédelem

Iparművészeti zsűriztetés

Kismamáknak

Hasznos linkek

 

MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend